ספריית יונס וסוראיה נזריאן
פרופסור דפנה רבן, ראש אקדמי
גברת נעמי גרידינגר, מנהלת
גברת מיכל גרשטיין, ראש מינהל
כתובתנו באינטרנט: http://lib.haifa.ac.il
הספריה ממוקמת בבניין הראשי והכניסה אליה היא מקומת ה-700.
ספריית יונס וסוראיה נזריאן באוניברסיטת חיפה, היא ספרייה מרכזית המשרתת את סגל האוניברסיטה ותלמידיה בתחומי ההוראה והמחקר. הספרייה הינה מהגדולות שבספריות האקדמיות בישראל. בספרייה צוות מקצועי, מערכות מידע מתוחכמות טכנולוגיה מתקדמת ואוספים עשירים. שירותי הספרייה מרחוק ניתנים לאוכלוסיית האוניברסיטה בלבד. ברחבי הספרייה עמדות לעבודה עצמית ולעבודה בקבוצות. ניתן להזמין חדרי דיונים באמצעות אתר הספרייה. לרשות המשתמשים עומדים מחשבים, עמדות צפייה והאזנה, איזורי מנוחה ואכילה ובית קפה באיזור הפטיו. בכל רחבי הספרייה אינטרנט אלחוטי ונגישות לאנשים עם מוגבלות.
הודעות על שעות הפעילות, הסדרי הכניסה ונהלים מפורטים מפורסמים באתר האינטרנט של הספרייה. וכן מאתר הספריה ישנה גישה לכל משאבי המידע ומערכות הספריה.
הגישה לרוב החומר הספרייתי חופשית.
באוסף הספרייה כ– 2.5 מליון פריטים – בדפוס, בפורמט דיגיטלי או בגישה מקוונת.
אוסף הספרים הכללי עומד לרשות לקוחות הספרייה וכן האוספים המיוחדים: שמורים, משפטים, מדיה, כתבי־עת בעברית, כלי אבחון במדעי ההתנהגות, ספרים נדירים, ארכיונים ואוסף ספרי ילדים.
במתחם האוספים השמורים, מצויים ספרים שהם קריאת חובה בקורסים שונים, כתבי עת בעברית וכלי אבחון.
חומרים לקורסים – כל תלמיד יכול לצפות בגישה מקוונת במאמרים וחומרי למידה אחרים שהוכנו על ידי המרצה עבורו, בקורסים אליהם הינו רשום.
באוסף המדיה נמצא החומר הלא־ספרי של הספרייה ואמצעי השימוש בו: אוסף סרטים ועמדות צפייה, תוכנות מחשב, אוסף שמע עם אמצעים להאזנה.
כמו כן קיים מבחר של מפות, אטלסים ותצלומי אויר ולווין, וכן אוסף נבחר של ספרים בנושאי אמנות, ארכאולוגיה, גיאוגרפיה ולימודי ארץ־ישראל ואוסף התווים של הספרייה.
לרשות המשתמשים עומד מאגר של תמונות ואובייקטים דיגיטליים אחרים שמשמשים להוראה ולשימור המורשת התרבותית. הגישה למאגר מאתר הספריה.
בספרייה אוסף כתבי־עת בכל השפות ובמגוון צורות: בדפוס, בפורמט מזוער ובעיקר כתבי־עת אלקטרוניים. הספריה מנויה על כ–40,000 כתבי עת מקוונים בכל תחומי הידע הנלמדים ונחקרים באוניברסיטה. ניתן לצפות בכתבי העת האלקטרוניים במחשבים בספרייה, בבית וברחבי האוניברסיטה.
שירות יעוץ מידעני (יעץ) מסייע לקוראים להשתמש במשאבי המידע. ניתן לפנות לדלפק השירות וכן באמצעות דואר אלקטרוני ו-ווטסאפ.
איתור כל החומרים בספרייה מתבצע באמצעות מערכות מתקדמות מאתר האינטרנט של הספרייה.
השאלת ספרים ופריטים אחרים היא אישית בלבד ומתבצעת עם הצגת תעודה מזהה. משך זמן ההשאלה נקבע בהתאם לסוג החומר המושאל ובהתאם למעמד הלקוח.
לרוב מתארכת תקופת ההשאלה הארכה אוטומטית, כל עוד הספר אינו מוזמן על ידי קורא אחר.
מידע על הספרים שבידי הקורא ומועד החזרתם ועל ספרים מוזמנים ניתן למצוא באתר הספרייה.
מומלץ לשים לב לכללי ההשאלה בטרם ביצוע השאלה, ובעיקר חשוב לזכור ולהחזיר ספרים במועד, על מנת למנוע חסימת זכויות השאלה וקנסות על איחורים.
זכויות ההשאלה של קורא ייחסמו במקרים של חוב לספרייה או לאוניברסיטה ואי החזרת ספרים מוזמנים – עד להסדרת העניין.
זכויות ההשאלה של תלמיד האוניברסיטה תקפות עד מועד סיום כל חובותיו לתואר. ואישור הספרייה על כך שתלמיד אינו חייב ספרים או תשלומים לספרייה הינו תנאי הכרחי לקבלת אישור זכאות לתואר.
חשוב! אנא קראו בתשומת לב את הודעות ההשאלה שנשלחות אליכם לחשבון הדואר אלקטרוני שלכם באוניברסיטה. הדבר יעזור לכם להחזיר בזמן ספרים שדרושים לקוראים אחרים, ולקבל את הספרים שהזמנתם וממתינים לכם.
שירות ההשאלה הבין־ספריתית מאפשר להזמין ספרים וצילומי מאמרים מאוספי ספריות אחרות בארץ ובעולם. שירותי ההשאלה הבין-ספרייתית יינתנו בחינם לתלמידים ולחברי סגל. כן ניתן לקבל ספר עד הבית מאוספי הספרייה באמצעות שליח (בתשלום).
שירותי הצילום בספרייה מאפשרים לצלם, לסרוק ולהדפיס בתשלום.
חלל הספרייה – לרשות המשתמשים עומדים אזורי קריאה שקטים ליחידים, אזורים לעבודה בקבוצות, אולמות קריאה, חדרי דיונים וחדרים לדוקטורנטים. יש להזמין חדרי דיונים מאתר הספרייה.
לקוחות הספרייה מתבקשים למלא אחר תקנון הספרייה, הנמצא באתר האינטרנט של הספרייה. אי־ציות לכללים המפורטים בתקנון, התייחסות בלתי הולמת לפניות צוות הספרייה ופגיעה ברכוש הספרייה, ייחשבו כעבירות חמורות על המשמעת ויידונו בהתאם לתקנות המשמעת של האוניברסיטה.
אין להשאיר חפצים ללא השגחה בספרייה!
קיום שיחות בטלפונים סלולריים, אכילה ושתייה אסורים בספרייה, למעט באזורים המיועדים לכך.